Господарсько-правові засоби підвищення конкурентоспроможності національної ракетно-космічної промисловості - Швидка, Т. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
Статтю присвячено питанню вдосконалення державного регулювання та застосування господарсько-правових засобів у ракетно-космічній галузі як одній із стратегічних галузей України. Автором розглянуто стан ракетно-космічної галузі та запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств за рахунок зниження трансакційних та трансформаційних витрат. // The article is devoted to the issue of improving state regulation and application of economic and legal assets in a rocket-space industry as one of the strategic branches of Ukraine. The author examines the state of the rocket and space industry and the ways to increase the competitiveness of enterprises by reducing transaction and transformational costs are proposed.
Keywords: ракетно-космічна галузь; підвищення конкурентоспроможності підприємств космічної галузі; державне регулювання космічної галузі; господарсько-правові засоби підвищення конкурентоспроможності підприємств космічної галузі; rocket-space industry; increase of competitiveness of space industry enterprises; state regulation of space industry; economic and legal means for increasing the competitiveness of space industry enterprises