Державно-приватне партнерство - Канівець, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Державно-приватне партнерство (ДПП) на сьогодні розглядається як інноваційний інструмент розвитку територіальних утворень місцевого та регіонального рівнів. Для регулювання відносин у сфері державно-приватного партнерства в Україні було прийнято спеціальний Закон «Про державно-приватне партнерство» від 1 липня 2010 р. № 2404-VI. У роботі висвітлені та охарактеризовані питання: 1) поняття та об’єкту ДПП ; 2) основні принципи здійснення ДПП ; 3) сфери в рамках яких відбувається ДПП ; 4) форми ДПП ; 5) джерела фінансування; 6) процедура прийняття рішення про здійснення; 7) засади проведення конкурсу з визначення приватного партнера; 8) яким шляхом може надаватися державна підтримка; 9) повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державно-приватного партнерства.
Keywords: державно-приватне партнерство; public-private partnership