Модель паркувальної автомобільної системи в розумному будинку - Гнатченко, Є. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження та розробка моделі автомобільної паркувальної системи в розумному будинку на базі платформи ESP32. В ході виконання кваліфікаційної роботи було досліджено концепцію та функціональні можливості систем «Розумний будинок», проаналізовано роль і значення технологій Інтернету речей (IoT) у формуванні сучасних розумних екосистем житлового простору. Розроблено модель автомобільної паркувальної системи, складовими якої є мікроконтролер ESP32, ультразвуковий датчик HC-SR04, датчик перешкод YL-63, cерводвигун SG90, модуль підсилювача з активним зумером, RGB світлодіоди. Керування паркувальною системою здійснюється за допомогою IoT-технологій на базі мікроконтролера. Під час роботи було здійснено вибір оптимальних компонентів системи з урахуванням необхідних технічних характеристик, енергоспоживання та сумісності між модулями. Розглянуто принцип роботи моделі паркувальної системи, послідовність етапів її розроблення та особливості програмного забезпечення, необхідного для реалізації керування засобами IoT. Розробка моделі була здійснена за допомогою мови програмування С++. Веб–застосунок розроблено мовами HTML, CSS для відображення та керування системою.
Keywords: розумний будинок; парктронік; буззер; ультразвуковий датчик; світлодіод