Субсидіарна відповідальність держави - Руденко, А. В. (Право, 2015)
Надана характеристика порядку застосування норм цивільного права, які встановлюють субсидіарну відповідальність держави за зобов’язаннями юридичних осіб публічного права. Із урахуванням особливостей правоздатності юридичних осіб, засновником яких є держава, механізм відповідальності держави проаналізовано з урахуванням вимог чинного бюджетного законодавства. На цих підставах сформульовані висновки щодо необхідності встановлення додаткових гарантій захисту прав та інтересів кредиторів держави та заснованих нею юридичних осіб. // The characteristics of the procedure for the application of civil law, which establish a subsidiary responsibility of the state for the obligations of legal entities of public law are given. Taking into account the features of legal entity, the founder of which is a state, the mechanism of responsibility of the state is analyzed taking into account the requirements of the current budget legislation. On these grounds, conclusions are formulated on the need to establish additional guarantees to protect the rights and interests of the state lenders and the established legal entities.
Keywords: субсидіарна відповідальність держави; юридичні особи публічного права; казна; гарантії виконання судових рішень; subsidiarity responsibility of the state; legal entities of public law; treasury; guarantees of execution of court decisions