Проблема правового забезпечення балансу публічних і приватних інтересів у сфері інвестиційних відносин - Бойчук, Р. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
Досліджено проблему правового регулювання балансу приватних і публічних інтересів у сфері інвестиційних відносин. Взаємодія держави і господарюючих суб’єктів у галузі інвестиційної діяльності полягає в комплексному застосуванні правових, адміністративних, економічних та пропагандистських методів для створення умов ефективної діяльності останніх і досягнення оптимального рівня економічного і соціального розвитку суспільства. Комплекс указаних методів повинен розглядатися як єдиний економіко-правовий механізм державного регулювання інвестиційної діяльності з метою забезпечення балансу приватних і публічних інтересів у цій сфері. // The problem of legal regulation of the balance of private and public interests in investment relations is investigated. The interaction between the state and economic entities in the field of investment activity is the complex application of legal, administrative, economic and propaganda methods to create conditions for the latter and achievement of the optimal level of economic and social development of society. The set of indicated methods should be considered as the only economic and legal mechanism of state regulation of investment activity in order to ensure the balance of private and public interests in this area.
Keywords: інвестиції; інвестиційні відносини; баланс приватних і публічних інтересів у сфері інвестиційних відносин; державне регулювання інвестиційної діяльності; інвестиційна діяльність; ефективність інвестицій; investment; investment relations; balance of private and public interests in the field of investment relations; state regulation of investment activity; investment activity; investment efficiency