Досвід використання технологій доповненої реальності та нейронних мереж при розробці навігаційного помічника для незрячих - Соколов, А. А. (Державний біологічний ун-т, 2025)
Оцінюючи отримані результати, можна стверджувати, що такий підхід має перспективи. За нашими тестами, ARCore здатен визначати відстань у межах приблизно 17 метрів, чого цілком достатньо для навігації незрячих людей. Важливо відмітити недолік, такий підхід має велику кількість обчислювальних операцій, і для роботи у реальному часі знадобиться більш потужне обладнання, яке вірогідно буде представлене у майбутньому.
Keywords: навігаційний помічник; детекція об’єктів