Технічні підходи до модернізації системи позиціонування радіотерапевтичного апарату - Кравченко, М. О.; Авер'янова, Л. О.; Дацок, О. М. (НТУ "ХПІ", 2021)
Проаналізовано проблеми технічного стану гамма-терапевтичних апаратів в Україні. Виявлено шляхи модернізації системи керування позиціонуванням апарату. Запропоновано застосувати спеціалізований модуль управління з бездротовим радіоінтерфейсом, який є функціональним аналогом існуючих пультів управління
Keywords: дистанційна променева терапія; гамма-терапевтичний апарат; система позиціонування