Метод кластеризації Інтернет-об'єктів з динамічними компонентами - Штепа, Д. С. (My University, 2024)
Метою роботи є застосування методів класичного кластерного аналізу для класифікації Інтернет-об’єктів, для персоналізації інформаційного пошуку в Інтернеті. Об'єктом дослідження є процес персоналізації Інтернет пошуку, засновані на вивченні та класифікації Інтернет-об’єктів за допомогою кластерного аналізу. Предметом дослідження є способи математичного опису Інтернет-об’єктів, процедури збору та обробки інформації про ці Інтернет-об'єкти, що дозволяють ефективно застосовувати апарат класичного кластерного аналізу з метою персоніфікації Інтернет-пошуку. Підвищення рівня персоналізації пошуку, у свою чергу, може бути досягнуто за рахунок розробки перспективних методів класифікації Інтернет-об’єктів, що ґрунтуються на кластерному аналізі, впровадження цих методів у існуючі пошукові системи.
Method for Clustering Internet Objects with Dynamic Components
Keywords: інтернет-об’єкт; інтернет-пошук; кластерний аналіз