Технологія стартапів в системі закладів вищої освіти та наукових установ - Котяй, Т. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У статті висвітлені проблемні питання правового регулювання реалі- зації технології стартапів у контексті функціонування закладів вищої осві- ти та наукових установ. Запропоновані шляхи для стимулювання розвитку стартапів в частині законодавчого регулювання їх діяльності. // The article highlights the problematic issues of legal regulation of the implementation of startup technology in the context of the functioning of higher education institutions and research institutions. Ways to stimulate the development of startups in terms of legislative regulation of their activities are proposed.
Keywords: стартап; комерціалізація; національна інноваційна система; дослідницький університет; startup; commercialization; national innovation system; research university