Ультрамікроелектрод і спосіб його виготовлення - Сніжко, Д. В. (ХНУРЕ, 2018)
1. Об'єкт винаходу. Ультрамікроелектрод і спосіб його виготовлення. 2. Галузі застосування - електрохімія, аналітична хімія, медицина, біологія, екологія, харчова промисловість, фармакологія, сільське господарство. 3. Суть винаходу: полягає у використанні при виготовленні ультрамікроелектродів додаткового процесу витягування, що забезпечує зменшення робочої поверхні менші за розміри поперечного перетину мікродроту, який застосовується при виготовленні ультрамікроелектрода. 4. Технічний результат. Підвищення співвідношення сигнал/шум мікроелектрода, зниження фонових струмів, зменшення розмірів робочої поверхні, збереження технологічності конструкції виготовлення ультрамікроелектрода.
Keywords: ультрамікроелектрод; спосіб виготовлення; електрохімія; аналітична хімія