Розроблення підсистеми ідентифікації продукції з використанням технології IIoT - Ткаченко, І. А. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності ідентифікації готової продукції на виробництві. Об'єкт дослідження – процес ідентифікації продукції за допомогою технології ІІоТ. Предмет дослідження – програмний засіб для ідентифікації продукції з використанням технології ІІоТ. Методами дослідження є метод аналізу та метод алгоритмізації. Проведено аналіз методів і технологій ідентифікації продукції. Також проаналізовано існуючі комерційні рішення для систем ідентифікації продукції на базі IoT, досліджено їх структуру, технічні параметри, функціональні можливості та особливості їх використання, а також виявлено переваги та недоліки цих систем. Розроблена структурна схема та алгоритм роботи підсистеми ідентифікації продукції. Проведено вибір компонентів підсистеми, описано їх конструктивні та функціональні особливості, наведено їх технічні характеристики. Розроблено програмну частину, що забезпечує автоматизований збір, обробку та передачу інформації про ідентифіковану продукцію на веб-додаток для подальшого моніторингу та аналізу цих даних.
Keywords: штрих-код; ідентифікація продукції на базі IoT; складська логістика; Інтернет речей; радіочастотна мітка; мікроконтролер