Невизначеність вимірювань при виконанні кількісного хімічного аналізу насіння соняшника - Захаров, І. П.; Чуніхіна, Т. В.; Папченко, В. Ю.; Матвєєва, Т. В. ("Софттрейд", 2020)
Визначено фізико-хімічні показники якості та безпеки насіння соняшнику лінії Х526В та одержаної з нього олії, а саме: вологість (у %); сміттєві та олійні домішки (у %); кислотне число олії (мг КОН/г); масова частка олії, в перерахунку на суху речовину, (%); масова частка жирних кислот (% до суми жирних кислот;) вміст хлорорганічних пестицидів (мг/кг); вміст токсичних елементів та мікотоксинів (мг/кг); початкове перекісне число олії (½ мг О ммоль/кг), строки придатності олії. У роботі наведено приклади оцінювання невизначеності вимірювання вказаних показників якості та безпеки.
Keywords: невизначеність вимірювань; насіння соняшника; кількісний хімічний аналіз