Метод керування попитом на електроенергію для мікромереж - Петрук, О. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз методів керування попитом на електроенергію, як частини енергоменеджмента мікромереж. Мікромережі пропонують потенційне рішення для інтеграції невеликих відновлюваних джерел енергії та навантажень разом із системами зберігання енергії та іншими невідновлюваними джерелами. Однак для забезпечення споживачів стабільною електроенергією потрібно узгоджувати переривчасте виробництво та змінний попит. Тому дуже важливо розробити систему енергоменеджменту для ефективного керування джерелами енергії та навантаженнями для надійної та ефективної роботи. У ході виконання кваліфікаційної роботи було вирішено наступні задачі: аналіз побудови мікромереж, розглянуто та проаналізовано існуючи системи керування; проаналізовано класифікацію методів енергоменеджменту мікромереж, які можна використовувати для управління попитом; запропоновано процес оптимізації на основі МПК.
Method for Power Demand Management in Microgrids
Keywords: мікромережа; попит на електроенергію; генетичний алгоритм; керування попитом; сонячна панель