Розробка методів створення cloud-native рішень в інформаційних системах соціальних комунікацій - Роздайбіда, А. В. (My University, 2024)
Метою дослідження є проведення аналізу технічних викликів при створенні інформаційниї систем соціальної комунікації, розгляд підходів розробки cloud−native застосунків, розробка ефектикних методів створення інформаційних систем соціальних комунікацій з використанням храмно−орієнтованих технологій. Методи дослідження: методи системного аналізу існуючих інформаційних систем, літературний огляд, компаративний аналіз, дослідження методів та підходів, методи структурного аналізу та моделювання, проведення тестування та оцінювання Наукова новизна результатів полягає у розробці методів створення cloud−native інформаційних систем соціальних комунікацій, зосереджених на ефективному вирішенні найпоширеніших технічних викликів. Особлива увага приділена архітектурним підходам та практичному використанню концепцій хмарних обчислень для розробки інформаційних систем соціальної комунікації з дотриманням усіх поставлених вимог. Область застосування: процес створення інформаційних систем соціальної комунікації, що розроблені з використанням технологій хмарного обчислення
Keywords: соціальна комунікація; мікросервіс; контейнеризація