Розроблення системи автоматизації обладнання з вбудованим роботом для виготовлення виробів мікроелектроніки - Лашин, З. В. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес локального позиціонування вбудованих в технологічний процес роботів відносно промислового обладнання. Предмет дослідження – методи визначення поточного положення компонентів мікроелектроніки за допомогою вбудованих в технологічний процес транспортних роботів та маніпуляторів. Мета роботи – вдосконалення методу позиціонування універсальних роботів вбудованих в технологічний процес для промислового обладнання з вирішення задачі сортування радіоелементів засобів мікроелектроніки, стикування частин механізмів виробничих конвеєрів та автономних роботизованих платформ. Отримані результати розробки можна застосовувати у дослідженнях методів позиціонування маніпуляторів на виробництві та мінімізувати похибки.
Keywords: робот сортування; вбудований робот; сортування радіоелементів; програмний модуль