Пошукові технології у медичній сфері: відкриття та перспективи - Манякін, І. А. (ХНУРЕ, 2024)
У цій роботі досліджуються останні відкриття та перспективи пошукових технологій у медичній сфері, висвітлюючи їх застосування та напрямки майбутнього розвитку. Було розглянуто роль обробки природної мови, семантичного пошуку та машинного навчання в покращенні пошуку медичної інформації, а також потенціал цих технологій для вирішення проблеми надмірного обсягу інформації, з яким стикаються медичні працівники.
Search technologies in medical field: discoveries and perspectives
Keywords: пошукові технології; медична інформатика; обробка природної мови; семантичний пошук