Дослідження впливу візуальної інформації у підручниках на засвоєння навчальної програми - Челомбітько, В. Ф.; Мажуга, М. О. (ХНУРЭ, 2016)
Для дитини середнього шкільного віку книга є об'єктом реальної дійсності, який має значний освітній потенціал, широкі комунікативні можливості. Книга дає дитині можливість розвиватися самостійно та закріплювати вивчення нового матеріалу. Вона має важливе виховне значення. Не можна також ігнорувати книгу як культурний феномен в освітньому просторі сучасного школяра.
Keywords: підручник; засвоєння програми; освіта; візуальна інформація