Самомассаж у комплексі заходів профілактики бронхитів у студентів вищих навчальних закладів - Грохова, Г. П.; Єфіменко, П. Б.; Каніщева, О. П. (ХДАФК, 2016)
У статті розглянуто наявність регулярних простудних захворювань органів дихання у студентів з незадовільним станом адаптації організму. Виявлено, що ефективним засобом профілактики бронхитів є самомасаж. Визначено ефективність самомасажу особливо у комплексі із спеціальними фізичними вправами.
Keywords: незадовільна адаптація; самомасаж; профілактика бронхітів