Проблеми, що виникають у сфері інвестування лісового сектору: запозичення досвіду ЄС - Савчук, О. О. (Право, 2017)
У статті досліджуються проблемні питання інвестування лісового сектору. Робиться акцент на тому, що запозичення міжнародного досвіду є необхідною передумовою розвитку зазначеної сфери. Зазначається потреба в розробці науково-методологічних напрямів розвитку лісоресурсного потенціалу, формування ринково орієнтованого організаційно-економічного механізму, відродження багатоукладної системи організації у сфері лісового комплексу, забезпечення комплексного збалансованого використання і відтворення лісових ресурсів, підвищення частки лісових ресурсів у природоресурсному потенціалі та національному багатстві країни. // The article examines the problem issues of investing the forest sector. The emphasis is made that the borrowing of international experience is a prerequisite for the development of the sphere. The need for the development of scientific and methodological directions of development of forest-resource potential, the formation of a market-oriented organizational and economic mechanism, the revival of a multi-purpose system of organization in the field of forest complex, providing comprehensive balanced use and reproduction of forest resources, increasing the share of forest resources in the natural resources and national wealth of the country.
Keywords: інвестування; ліс; лісовий сектор; лісові правовідносини; investment; forest; forest sector; forest relations