Використання нетрадиційних методів спектрального аналізу в обробці відеоінформації - Кураксін, М. І. (My University, 2019)
Розроблено методику числового моделювання цифрової фільтрації дискретних сигналів, призначену для збільшення розбірливості зображень з недостатньою роздільною здатністю. Запропоновано алгоритм фільтрації вхідного сигналу в частотній області з використанням віконних фільтрів. Написано програму, що реалізує даний алгоритм. Програма може використовуватись в мережі дистанційної освіти ХНУРЕ та інших вищих навчальних закладів електронного профілю.
Keywords: перетворення сигналів; високочастотний фільтр