Детализация определения ценности информации, сохраняемой в динамической информационной системе - Левыкин, В. М.; Евланов, М. В. (My University, 2008)
Розглянуті особливості представлення інформаційної системи управління підприємством як динамічної мультистабильной системи. Проаналізовані підходи до визначення поняття цінності інформації. Отримали подальший розвиток визначення різних видів цінності інформації в динамічній мультистабильной інформаційній системі. Пропонований в даній статті підхід до уточнення понять цінності інформації в динамічній мультистабильной ІС дозволяє сформулювати і вирішити задачу розробки моделей операцій зберігання інформації в динамічній мультистабильной ІС і завдання синтезу моделей програмних реалізацій окремих ФМ, запитів до даним і бази даних ІС з урахуванням цінності інформації, що зберігається і оброблюваної. The features of presentation of management information by an enterprise are considered as a dynamic multistable system. Going is analysed near determination of concept of value of information. Got further development of determination of different types of value of information in the dynamic multistable informative system. Offered approach in this article near clarification of concepts of value of information in dynamic multistable IS allows to formulate and decide the task of development of models of operations of storage of information in dynamic multistable IS and task of synthesis of models of programmatic realization of separate FM, queries to to to information and databases IS taking into account the value of saveable and processed information.
Keywords: динамическая информационная система; информационный ген; метамодель; рецепция информации