Біомеханіка плечового суглоба: анатомічні особливості та статистика пошкоджень - Лисенко, Н. О. (Державний біологічний ун-т, 2025)
Для зменшення ризику пошкоджень плечового суглоба застосовують комплексні методи профілактики, зокрема спеціальні вправи для зміцнення м’язів-стабілізаторів, ергономічну корекцію робочого місця та фізіотерапевтичні процедури. Згідно зі статистичними даними, ефективність комплексного підходу до лікування становить понад 80%
Keywords: плечовий суглоб; м’яз