Спосіб виділення метану з суміші газів і пристрій для його реалізайії - Контар, О. А.; Кухтін, С. М. (ХНУРЕ, 2012)
Винахід належить до області і виділення метану з суміші газів. Спосіб дифузійного з суміші газів полягає в тому, що дифузію метану здійснюють крізь лід, який має температуру від мінус 30 °С до мінус 50 °С і щільність 0,92 г/см3. Пристрій для відокремлення метану з суміші газів має фільтр, у вигляді зрізаних конічних лійок, заповнених льодом, який має температуру від мінус 30 °С до мінус 50 °С і щільність 0,92 г/см3, і встановлений в порожнистій перегородці між двома газопроводами. Винахід забезпечує підвищення ефективності виділення метану та спрощення конструкції.
Keywords: розділення газів; суміш газів; виділення метану; дифузія