Оцінка ризиків як головна мета пруденційного нагляду за небанківськими фінансовими установами - Борисов, І. В.; Панасюк, К. С. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Дана робота присвячена дослідженню питань оцінки ризиків, які є головним інструментом пруденційного нагляду за діяльністю небанківських фінансових установ. Цей нагляд є складовою частиною загальної системи нагляду, що проводиться органами, які здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг, включаючи і ринок небанківських фінансових послуг. // This work is devoted to the study of risk assessment, which is the main tool for prudential supervision of non-banking financial institutions. This supervision is an integral part of the overall oversight system pursued by government bodies regulating the financial services markets, including the non-banking financial services market.
Keywords: пруденційний нагляд; оцінка ризиків; небанківські фінансові установи; страхові компанії; недержавні пенсійні фонди; кредитні спілки; prudential supervision; risk assessment; non-banking financial institutions; insurance companies; non-state pension funds; credit unions