Майнові права інтелектуальної власності як об’єкти цивільного обороту - Якубівський, І. Є. (Право, 2014)
У статті проаналізовано правові засади обороту майнових прав інтелектуальної власності. Автор доводить, що об’єктами цивільного обороту у сфері інтелектуальної власності виступають саме майнові права інтелектуальної власності. Також аналізуються особливості оборотоздатності майнових прав інтелектуальної власності на засоби індивідуалізації, секретні винаходи (корисні моделі). // The article analyzes the legal principles of the turnover of property rights of intellectual property. The author proves that the objects of civilian turnover in the field of intellectual property are the property rights of intellectual property. Also analyzed the peculiarities of the circulation of property rights of intellectual property on the means of individualization, secret inventions (utility models).
Keywords: цивільний оборот; інтелектуальна власність; майнові права; оборотоздатність; civil turnover; intellectual property; property rights; circulation