Моделі та методи проектування апаратного біт-потокового обчислювача дробово-раціональних функцій - Ющенко, С. В. (My University, 2021)
В кваліфікаційній роботі досліджено та розроблено апаратний біт-потоковий обчислювач дробово-раціональних функцій. Об'єктом дослідження є обчислювачі дробово-раціональних функцій з бітовими потоками даних. Досліджено математичний апарат на основі ступінчастої апроксимації, що покладений в основу роботи біт-потокових обчислювачів визначеного класу, розроблено математичну модель пристрою відтворення заданої функції на основі системи різницевих нерівностей. Розроблено архітектуру обчислювача, що є синтезом біт- отокового обчислювача поліноміальних функцій та пристрою обчислення лінійних функцій з використанням конвеєрної структури цифрових пристроїв. Апаратну реалізацію моделі обчислювача здійснено на основі кінцевого автомату моделі Мура. На основі графових моделей пристрою розроблено VHDL-описи, що моделюються та синтезуються інструментальними засобами САПР цифрових пристроїв XILINX ISE на ПЛІС. Здійснена верифікація проекту та імплементація пристрою в ПЛІС Xilinx Spartan.
Keywords: бітовий потік даних; біт–потоковий обчислювач; функціональне перетворення; дробово–раціональний модуль; апроксимація; VHDL-модель; верифікація