К вопросу о формировании исходных данных для экспертной системы диагностики одонтогенного гайморита - Худаева, С. А.; Носова, Я. В.; Волошан, А. А. (ХНУРЕ, 2020)
Одонтогенний синусит - запалення стінок верхньощелепної пазухи. Його виникнення пов'язане з поширенням інфекції від хворих зубів, чому сприяють анатомічні особливості у вигляді щільного прилягання дна верхньощелепної пазухи до верхівок коренів зубів. Радіаційні методи дослідження використовуються для оцінки навколоносових пазух.
Keywords: Пазухи; синусит; гайморит; диагностика