Методи адаптації протоколу TCP до поточного мережевого стану - Козін, М. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є вдосконалення механізмів протоколу ТСР шляхом застосування різноманітних методів запобігання перевантаженню каналів комп’ютерних мереж. В кваліфікаційній роботі пропонується метод контролю перевантажень для повільного старту, який зменшує ефект експоненціального зростання ковзного вікна шляхом проектування нових обмежень розміру cwnd у фазі повільного старту, що, у свою чергу, зменшує швидкість втрати пакетів у високошвидкісних мережах. NS-2 використовується для моделювання експериментів із вдосконаленим TCP і найсучаснішими механізмами контролю перевантаження. Результати показують, що продуктивність покращеного TCP перевищує продуктивність сучасних механізмів контролю перевантаження.
Methods for Adapting the TCP Protocol to Current Network Conditions
Keywords: RTT; ТСР; UDP; канал зв’язку; перевантаження; пропускна спроможність; скидання пакетів; тайм-аут; топологія; транспортний рівень