Дослідження методів розвʼязання багатокритеріальних задач транспортної маршрутизації - Ісакій, К. Г. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження в роботі є планування та оптимізація транспортних перевезень. Предметом досліджень є алгоритми планування та методи оптимізації транспортних перевезень. Мета роботи- підвищення ефективності системи планування та оптимізації транспортних перевезень. Методи дослідження– методи теорії ймовірності, математичної статистики та математичне імітаційне моделювання. Сфера застосування– покращення ефективності транспортних систем, зниженні витрат, покращенні якості обслуговування та зменшенні викидів шкідливих речовин, що сприяє підвищенню конкурентоспроможності підприємств
Keywords: транспортна задача; завдання маршрутизації транспорту; часові вікна; метаевристичні алгоритми