Спосіб виявлення негерметичних твелів - Мамонтов, О. В.; Невлюдов, І. Ш.; Стиценко, Т. Є.; Бєліков, А. С.; Малик, Б. О.; Токарева, О. В. (My University, 2020)
Спосіб виявлення негерметичних твелів включає доведення твела до заданої температури, його подальше збудження та вимірювання коливань. Періоди вільних коливань твелів вимірюють та порівнюють при однаковій температурі до та після витримки. Потім здійснюють механічну фіксацію твелів у тих самих точках, а наявність негерметичних твелів виявляють за різницею періодів вільних коливань.
Keywords: ядерне паливо; твел; АЕС; паливні елементи