Математичне моделювання та дослідження транспортних потоків та процесів транспортних систем міст - Козачок, Л. М.; Неронов, С. М.; Плєхова, Г. А.; Костікова, М. В.; Плеша, К. В. (ХНУРЕ, 2023)
Ставиться та вирішується задача математичного моделювання та дослідження транспортних потоків та процесів транспортних систем міст. Розглядаються зв’язані роботи, методи, моделювання інтенсивності транспортного потоку як процесу авторегресії першого порядку, знаходження оцінок параметрів моделі процесу зі стандартною нормальною випадковою складовою.
Keywords: моделювання; транспортна мережа; транспортний потік; авторегресія; параметр; децентралізовані сховища данних; стиснення зображень