Дослідження та реалізація методів автоматизованого тестування веб-додатків - Дем‘яненко, М. С. (My University, 2024)
Об'єктом дослідження виступає застосування генеративного штучного інтелекту у процесі автоматизованого тестування веб-додатків, особлива увага приділяється аналізу переваг цього підходу в контексті сучасних реалій. Метою цього дослідження є визначення та оцінка ефективності використання генеративних моделей штучного інтелекту у процесах автоматизації тестування веб-додатків. Це дослідження дозволяє глибше зрозуміти, як новітні розробки в області штучного інтелекту можуть трансформувати традиційні підходи до тестування веб-додатків, забезпечуючи значні переваги у швидкості, обсязі, і якості виконання робіт. Дослідження базується на методах машинного навчання і обробки природної мови, використовуючи алгоритми генеративних мовних моделей, таких як GPT від OpenAI. Результати дослідження показали, що використання генеративних мовних моделей значно збільшує ефективність тестування веб-додатків за рахунок автоматизації тестування вимог, генерації тестових сценаріїв та скриптів, а також створення комплексного звіту з тестування
Keywords: мовна модель; тестування веб-додатків