Проблеми визначення сутності економічної безпеки підприємства - Полозова, Т. В.; Журавель, М. Ю.; Стороженко, О. В. (СМП "ТАЙП", 2013)
Розглянуто проблему визначення сутності економічної безпеки підприємства. В існуючих підходах до визначення сутності економічної безпеки підприємства спостерігається полярність методології дослідження від надто широкого визначення – ефективне використання ресурсів для забезпечення стійкого розвитку підприємства, до дуже вузького бачення змісту терміну з позицій захисту інформації. Наведено існуючі точки зору щодо сутності економічної безпеки підприємства. Запропоновано авторське бачення змісту терміну. Рассмотрена проблема определения сущности экономической безопасности предприятия. В существующих подходах к определению сущности экономической безопасности предприятия наблюдается полярность методологии исследования от слишком широкого определения - эффективное использование ресурсов для обеспечения устойчивого развития предприятия, к очень узкому видение содержания термина с позиций защиты информации. Приведены существующие точки зрения относительно сущности экономической безопасности предприятия. Предложено авторское видение содержания термина. The problem of determining the nature of economic security. In existing approaches to defining the essence of economic security observed polarity research methodology from extremely broad definition - effective use of resources for sustainable enterprise development, to a very narrow vision of what the term from the standpoint of protection. Shows the current point of view about the nature of economic security. A content copyright term vision.
Проблемы определения сущности экономической безопасности предприятия
Problems to Determination of Essence of Enterprise Economic Security
Keywords: економічна безпека; загрози економічній безпеці; функціональні складові; экономическая безопасность; защищенность предприятия; угрозы экономической безопасности; функциональные составляющие; economic security; threats of economic security; functional components