Математична модель оцінки конкурентного потенціалу підприємства - Огородник, В. А. (My University, 2020)
Розглянуто теоретичні аспекти оцінювання конкурентного потенціалу підприємства. Досліджено підходи науковців до визначення дефініції поняття «конкурентний потенціал підприємства». Проведено аналіз моделей та методів оцінки конкурентного потенціалу підприємств. Надано загальну характеристику діяльності ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика», проведено аналіз його фінансово-економічних показників. Описано вплив факторів внутрішнього та зовнішнього середовища на конкурентний потенціал підприємства. Розроблено наукове-методичне забезпечення оцінки конкурентного потенціалу підприємства на основі інтегрального показника. У формі структурно-логічної характеристики отримання та використання результатів дослідження виконано економічне обґрунтування роботи.
Keywords: конкурентний потенціал; інтегральний показник