Пропозиції щодо вдосконалення правового регулювання вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці - Бабенко, Є. В. (КНУ ім. Т. Г. Шевченка, 2019)
Стаття присвячена формулюванню пропозицій щодо вдосконалення правового регулювання вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці. Увага приділена питанню обмеження широти свободи роботодавця щодо задоволення права працівників на переважне залишення на роботі, а також питанню зменшенню нормативної невизначеності черговості розрахунку при звільненні. Запропоновано конкретний зміст статей, якими можливо було б врегулювати порушені питання. The article is devoted to the formulation of proposals for improvement of the legal regulation of dismissal of employees due to changes in the organization of production and labor. Attention is paid to the issue of limiting the extent of the employer 's freedom to satisfy the right of employees to preferential leave of work, as well as to reducing the regulatory uncertainty of the order of dismissal. The specific content of the articles is proposed, which could be used to resolve the issues raised
Предложения по совершенствованию правового регулирования высвобождения работников в связи с изменениями в организации производства и труда
Keywords: вивільнення; працівники; роботодавець; зміни в організації виробництва і праці; переважне право на залишення на роботі; черговість розрахунку; dismissal; workers; employer; changes in organization of production and labor; preemptive right to leave work; priority of calculation