Дослідження питання обрання архітектури вебзастосунку на основі аналізу вимог прикладної задачі - Шелест, В. А. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є питання вибору архітектури вебзастосунку на основі аналізу вимог прикладної задачі. Метою дослідження є збирання критеріїв та формування їх в один алгоритм, який допомагатиме приймати рішення щодо вибору архітектури ПЗ. Дослідження базується на задачі багатокритеріальної оптимізації та аналізі архітектурних і технологічних рішень. В дослідженні виокремлюються критерії необхідні для оцінки якості архітектурного рішення, встановлюються базові коефіцієнти, за допомогою яких проводиться вибір кращого технологічного рішення за виокремленими критеріями. Середовищем розробки було обрано Rider для імплементації серверу на мові програмування C# та Visual Studio Code для імплементації клієнта із використанням фреймворку Vue.
Keywords: архітектурні рішення; задача багатокритеріальної оптимізації; Rider