Напівпровідникові лазери із зовнішнім відкритим резонатором - Чуприна, В. Л. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження у даній атестаційної роботи є відкритий оптичний резонатор інжекційного напівпровідникового лазера, сформований зовнішнім лазерним резонатором та зовнішнім дзеркалом. Метою даної атестаційної роботи є дослідження процесів формування лазерного випромінювання за допомогою відкритого резонатора і розрахунок полів і дифракційних втрат в різних видах резонаторів. Методом дослідження є математичне моделювання процесу формування випромінювання відкритим резонатором на основі класичного електродинамічного підходу з використанням рекурентних формул.
Keywords: тип коливань; дифракційні витрати; каустика; гаусів пучок; поперечна мода; лазер; апертура