Дослідження методів автоматичного формування панорам з множин зображень - Россіна, Т. С. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є процес автоматичного об’єднання зображень для отримання панорами. Метою дослідження є роботи є аналіз існуючих методів та розробка нових підходів для підвищення якості та ефективності формування панорам. На основі проаналізованих досліджень було розроблено власний алгоритм розв’язання задачі автоматичного об’єднання зображень. При розробці даного алгоритму було враховано переваги та недоліки вже досліджених алгоритмів. Розроблений алгоритм зшивання зображень вимагає декілька кроків: виявлення ключових точок і вилучення локальних інваріантних дескрипторів, зіставлення дескрипторів між зображеннями, застосування RANSAC для оцінки матриці гомографії, і застосування зшивання з використанням матриці гомографії. У результаті дослідження здійснена програмна реалізація системи.
Keywords: панорамні зображення; кластеризація; зшивання зображень; матриця гомографія