Обробка великих обсягів даних при застосуванні хмарного та виділеного серверів для мобільного застосунку - Пащенко Г. І. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження: технологія хмарної реалізації бекенду, розробка системи для аналізу даних з отриманих результатів виконання операцій запитів на сервер. Метою роботи є розробка програмного засобу Android додатоку для статистичного аналізу та дослідження ефективності обробки великих об’ємів даних на прикладі використання виділеного та хмарного серверів, який призначений для оцінки використання хмарних технологій та виділених серверів, їх зіставлення, виділення переваг та недоліків, опису відмінностей з роботою над великими об’ємами даних. Методи дослідження. При рішенні поставленої задачі використовувалися наукові досягнення в областях розробки мобільних додатків та програмного забезпечення. Наукова новизна полягає в реалізації та використанні власної системи аналізу даних серверних технології в мобільних додатках, та розробки мобільного додатка для тестування описаної методики. Практична цінність полягає в розробці системи аналізу отриманих даних на прикладі різних серверних технологіях, та побудові висновків з використанням діаграм на мобільному пристрої.
Keywords: android додаток; хмарний сервіс; material design; бекенд