Автоматичне керування транспортними роботизованими засобами-шатлами в логістиці складів - Вжеснєвський, М. О.; Чала, О.О. (ХПІ, 2025)
Досліджено можливість автоматичного керування транспортними роботизованими засобами-шатлами в логістиці складів з урахуванням вимог енергоефективності, шляхом розробки математичних моделей та методу керування рухом. Особлива увага приділяється дослідженню електромеханічних процесів, що відбуваються в системі керування, що забезпечують оптимальний вибір швидкості руху шатла. Визначено умови та параметри, що впливають на рух шатлу. Приділено увагу резонансним режимам та методам ймовірності їх виникнення. Математичну модель представлено в декількох еквівалентних формах, що дає змогу вибрати найзручніший варіант для розв'язання конкретного інженерного завдання. Модель можна використати для дослідження різних режимів роботи роботизованого шатла, а також для розроблення й оптимізації систем керування, спрямованих на підвищення енергоефективності та гнучкості логістичних процесів.
AUTOMATIC CONTROL OF ROBOTIC SHUTTLE VEHICLES IN WAREHOUSE LOGISTICS
Keywords: функція прийняття рішень; мобільний робот; транспортувальний шатл; розпізнавання об’єктів; проблема лініарізованості