Спосіб визначення аеродинамічних характеристик верхніх дихальних шляхів людини - Аврунін, О. Г.; Семенець, В. В.; Журавльов, А. С.; Калашник, Ю. М. (My University, 2011)
Спосіб визначення аеродинамічних характеристик верхніх дихальних шляхів людини, що включає вимірювання швидкості повітряного потоку в процесі дихання ротом із закритим носом та носом із закритим ротом, який відрізняється тим, що процедури вимірювань виконують без використання маски, а також вводять процедури визначення максимальної механічної потужності легенів при форсованому диханні ротом за допомогою виміру тиску рф у витратомірі дросельного типу.
Keywords: аеродинамічні характеристики; верхні дихальні шляхи; форсоване дихання