Дослідження моделей і методів автоматизованого вибору методології управління ІТ-проєктом на стадії ініціації проєкту - Ткаченко, К. А. (My University, 2024)
Метою даною роботи є дослідження моделей та методів вибору методології управління ІТ-проєктами на стадії ініціації проєкту та створенні ефективного методу для вибору методології управління для можливої подальшої автоматизації цього процесу. Об’єктом дослідження в рамках магістерської роботи є процес вибору методології управління ІТ-проєктом на стадії ініціації. Предметом дослідження являються моделі та методи вирішення задачі вибору методології управління проєктом. Методами дослідження є метод багатокритеріального аналізу AHP та TOPSIS. анкетування та методи Наукові результати роботи - запропонований теоретичний опис та представлена математична реалізація методу формування гібридної методології управління проєктом, запропонована апробація методу формування пропозиції гібридної методології ІТ-проєкту створення веб-системи. Новизна дослідження полягає у розробці методу для спрощення процесу вибору методології управління проєктом. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути автоматизовані та впроваджені у інформаційні системи для забезпечення більш ефективного процесу вибору методології, які використовуються ІТ-компаніями.
Keywords: багатокритеріальний метод; гібрідний підхід; ініціація проєкту