Імплементація норм міжнародного права, що забороняють дискримінацію, в національне законодавство України - Калмикова, О. С. (Право, 2018)
У статті проаналізовано вітчизняне законодавство в антидискримінаційній сфері та стан виконання Україною її міжнародно-правових зобов’язань як держави-члена Ради Європи з урахуванням рекомендацій ЄКРН та інших міжнародних організацій. Визначено основні напрямки вдосконалення законодавства України у сфері протидії дискримінації та надано відповідні науково обґрунтовані пропозиції. // The article analyzes the domestic legislation in the field of anti-discrimination and the state of fulfillment of Ukraine’s international legal obligations as a member state of the Council of Europe, taking into account the recommendations of ECRI and other international organizations. The main directions of improvement of the legislation of Ukraine in the field of anti-discrimination are determined and the corresponding scientifically substantiated offers are given.
Keywords: боротьба із дискримінацією; Рада Європи; Європейська комісія проти расизму та нетерпимості; права людини; принцип рівності; anti-discrimination; Council of Europe; ropean Commission against Racism and Intolerance; human rights; principle of equality