Новітні вимоги до розрахунку рівня економічної безпеки України під впливом цифровізації - Єфремова, К. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2023)
В публікації автор розкриває співвідношення економічної безпеки та цифровізації. Розглядається алгоритм індикаторів економічної безпеки держави. Автором зроблено наголос на необхідності прогнозування впровадження цифрової трансформації та новітніх інформаційних технологій як факторів впливу на економіку. Приділено увагу застарілому, сталому механізму розрахунку рівня економічної безпеки України, що потребує суттєвого перегляду. In the publication, the author reveals the relationship between economic security and digitalization. The algorithm of indicators of economic security of the state is considered. The author emphasized the need to predict the implementation of digital transformation and the latest information technologies as factors influencing the economy. Attention is paid to the outdated, stable mechanism for calculating the level of economic security of Ukraine, which needs a significant revision.
Keywords: економічна безпека; цифрова трансформація; цифрова економіка; інтегральний індекс економічної безпеки; цифровий суверенітет держави; цифрові інфраструктури; FinTech; economic security; digital transformation; digital economy; integrated index of economic security; digital sovereignty of the state; digital infrastructure; FinTech