Методи пріоритетного планування в системах хмарних обчислень - Сєрих, О. О. (My University, 2024)
Ефективне планування робочих процесів у хмарних обчисленнях все ще є складною проблемою, оскільки робочі процеси, що надходять в хмарну систему, мають різну потужність обробки завдань і залежать від різних різнорідних ресурсів. Неефективне планування робочих процесів для віртуальних ресурсів у хмарному середовищі призводить до порушень угод про рівень обслуговування та високого споживання енергії, що впливає на якість обслуговування хмарного провайдера. Багато існуючих авторів розробили алгоритми планування робочого циклу, що стосуються операційних витрат і створення, але все ж є напрямки для вдосконалення процесу планування в хмарній парадигмі, оскільки це недетермінована поліноміально складна проблема. В цьому дослідженні був розроблений багатоцільовий алгоритм планування робочого процесу з пріоритетом завдань на основі алгоритму пошуку зозулі. Моделювання було проведено на workflowsim. Для оцінки ефективності запропонованого підходу запропонований алгоритм порівняно з існуючими: Max-Min, FIFO, мінімальний час завершення, Min-Min, безпека розподілу ресурсів з ефективним плануванням завдань у гібридних системах хмарних обчислень на базі машинного навчання та Round Robin. Наш запропонований підхід перевершує ефективність завдяки мінімізації споживання енергії на 15% і зменшенню випадків порушення угоди про рівень обслуговування на 22%.
Methods of Priority Planning in Cloud Computing Systems
Keywords: пріоритетне планування; хмарні обчислення; модель розподілення ресурсів; енергоспоживання; віртуальні машини