Дослідження інтелектуальних методів синтезу розподілених баз даних - Яковлєв, Д. А. (My University, 2022)
Об'єктом дослідження є розподілені бази даних реляційних систем. Метою даної роботи є розробка методу синтезу реляційної моделі даних, отриманої на основі інтеграції моделей даних різних незалежних предметних галузей. Методами дослідження є системний аналіз, теорія реляційних баз даних, теорія побудови інформаційних систем, інтелектуальний аналіз даних. The aim of this work is to develop a method for synthesizing a relational data model, obtained on the basis of the integration of data models of different independent subject areas. Research methods are systems analysis, relational database theory, information systems theory, data mining.
Keywords: інформаційна система; реляційна модель; синтез схеми бази даних; системи управління базами даних