Дослідження впливу типу паперу та чорнил на якість відтворення візуальної інформації - Зуза, Р. О. (My University, 2025)
Мета дослідження – вплив типу паперу та технології друку на якість відтворення візуальної інформації в поліграфії. Актуальність теми зумовлена необхідністю обґрунтованого вибору матеріалів друку для забезпечення високої якості зображення при раціональних витратах.Метою роботи є аналіз якості друку на різних типах паперу та визначення економічно доцільних варіантів друку. Об’єктом дослідження є процес відтворення візуальної інформації в цифровому друці, предметом –показники якості зображення, що залежать від типу паперу та технології друку.У роботі використано аналіз літературних джерел, візуальну експертну оцінку та порівняльний аналіз друкованих відбитків, отриманих у приватній друкарні з використанням струменевого, термосублімаційного та лазерного друку. Встановлено, що тип паперу суттєво впливає на насиченість кольорів, деталізацію та візуальне сприйняття зображення. В економічній частині обґрунтовано раціональні варіанти друку з урахуванням фактичних витрат.
Keywords: візуальна інформація; поліграфія