Проблеми збереження та розвитку трудового потенціалу України - Черкасов, О. В.; Мамаєв, І. О. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Наукова робота присвячена дослідженню проблем збереження та розвитку трудового потенціалу України. У доповіді приділяється увага визначенню терміну «трудовий потенціал», аналізуються позитивні та деструктивні фактори, що впливають на його рівень. У світлі цього наводяться пропозиції щодо підвищення трудового потенціалу держави. // Scientific work is devoted to the research of problems of preservation and development of labor potential in Ukraine. The report focuses on the definition of the term “work potential”, analyzes the positive and destructive factors that affect its level. In light of this, proposals are being made to increase the state’s labor potential.
Keywords: трудовий потенціал; трудові ресурси; трудова міграція; демографічні проблеми; labor potential; labor resources; labor migration; demographic problems