Дослідження ефективності моделі T5: Text-To-Text Transfer Transformer для вирішення задач обробки природної мови - Чабаненко, А. О. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка, модифікація та експериментальне тестування методик застосування моделі T5 з метою підвищення якості функціонування систем обробки природної мови, зокрема в таких задачах, як класифікація текстів, машинний переклад, генерація відповідей на запитання, тощо. Методи дослідження – аналіз літературних джерел, експериментальне тестування моделі T5 на різних мовних завданнях, а також порівняння результатів з іншими сучасними методами обробки мови. Отримані результати дослідження можуть бути корисними для розробників програмного забезпечення, які працюють у галузі обробки мови. Вони можуть використовувати запропоновані методики та модифікації моделі T5 для покращення якості різноманітних мовних програм, таких як системи машинного перекладу, розпізнавання мови та аналізу текстів.
Keywords: генерація тексту; переклад тексту; обробка природної мови; класифікація тексту; модель трансформера