До новацій в сфері діяльності фермерських господарств - Борисов, І. В. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Тези присвячені проблемі вдосконалення механізму правового регулювання діяльності фермерських господарств, які залежно від форми можуть створюватися і функціонувати як юридична особа або у формі фізичної особи-підприємця. Альтернативність підходу до вибору форми фермерського господарства спрощує процедуру його створення і оформлення установчих документів. В свою чергу це призвело до необхідності закріплення на рівні закону, зокрема Кодексу України з процедур банкрутства, особливостей банкрутства фермерських господарств. Звертається увага на зміну такої умови заснування фермерського господарства як призначення землі. The theses are devoted to the problem of improving the mechanism of legal regulation of farm activities, which depending on the form can be created and function as a legal entity or in the form of an individual entrepreneur. An alternative approach to choosing a form of farming simplifies the procedure for its creation and registration of constituent documents. In turn, this has led to the need for consolidation at the level of law, in particular the Code of Ukraine on Bankruptcy Procedures, the features of bankruptcy of farms. Attention is paid to changing such a condition of establishing a farm as a land assignment.
Keywords: фермерське господарство; сімейне фермерське господарство; договір (декларація) про створення фермерського господарства; банкрутство фермерського господарства; farming; family farming; contract (declaration) on the establishment of a farm; bankruptcy of the farm